Een hotel vol Oostendse verhalen

 

Zondag 10 juni, om 11 uur

KAAP | Vrijstaat O., Zeedijk, Oostende

gratis toegang

aanbevolen dresscode: stadskledij of casual chic

 

Eind jaren 1940, begin 1950 nodigde een Oostends auteur alle schrijvers van Dietsche Warande & Belfort uit in zijn Hôtel du Parc. Telkens in mei, vóór het toeristische seizoen, gedurende verschillende jaren. De naam van die intussen vergeten schrijver: Gaston Duribreux. Op de legendarische DW B–weekends in Oostende ontstond een unieke samenhorigheid van auteurs. Schrijver Koen Peeters en schilder Koen Broucke doen dit over. Ze vroegen aan een toplijst van hedendaagse auteurs om een nieuwe tekst te schrijven over Oostende. Die teksten – proza en poëzie – zijn nu samengebracht in de historische DW B-editie ‘Kamer in Oostende’.

Het nummer wordt feestelijk voorgesteld in KAAP | Vrijstaat O. op de Zeedijk. Met optredens van Peter Holvoet-Hanssen, Els Snick, Jelle van Riet, Bart Van Loo en Peter Verhelst. Koen Peeters en Koen Broucke interviewen Eric de Kuyper, Pascal Verbeken en Guinevere Claeys én de zonen van Duribreux. Dirk Ooms zorgt voor muziek. Koen Broos maakt een fotoreportage.

 

We nodigen u uit in dit hotel vol Oostendse verhalen op zondag 10 juni om 11 uur. Nadien volgen een receptie en een strandwandeling. Alle info op de eventpagina op Facebook  (https://www.facebook.com/events/426336644447078).


Dit speciale boeknummer van DW B kadert in het project ‘Kamer in Oostende’ i.s.m. Mu.ZEE, KAAP | Vrijstaat O. en TAZ. Met de financiële steun van de stad Oostende. Met dank aan Thermae Palace en Fintro.

 

Logo KAAP