UITGEVERIJEN

Elkedag Boeken vertegenwoordigt in Vlaanderen de auteurs en titels van

Brandt * Brooklyn * De Harmonie * Ertsberg * Lemniscaat * Letterwerk * Marmer * Maven * Orlando * Paulien Cornelisse * Plint * Poëziecentrum * Van Oorschot * Varen * Vrijdag

VERKOOP


Ertsberg

Ertsberg wil de polarisering overstijgen en de loopgraven van het verstikte debat verlaten. Dat willen we doen door het debat te voeden én te voeren. Door auteurs en hun originele ideeën in de markt te zetten, door ze te lanceren én te faciliteren. Door boeken uit te geven waarmee we als samenleving vooruitgang kunnen boeken. Ertsberg wil de meest diverse ideeën laten floreren. Zonder ideeën geen debat.

Lemniscaat

Lemniscaat is een van de oudste en bekendste kinderboekenuitgevers van Nederland. Opgericht in 1963 en nog steeds onafhankelijk, geeft Lemniscaat naast kleurrijke prentenboeken, vrolijke kinder- en jeugdboeken, bijzondere non-fictie voor kinderen en young adult literatuur ook een indrukwekkende lijst uit van filosofie en maatschappelijk betrokken non-fictie voor volwassenen.

Poëziecentrum

Poëziecentrum vzw is hét kennis- en expertisecentrum in Vlaanderen en Nederland voor Nederlandstalige poëzie, buitenlandse poëzie in Nederlandse vertaling, Nederlandstalige poëzie vertaald in andere talen en Zuid-Afrikaanse poëzie. Uniek in het hele taalgebied is de uitgebreide collectie en brede werking: documentatiecentrum, Poëziekrant, poëzieshop, uitgeverij en literaire programma’s/educatieve werking. Poëziecentrum is het eerste infopunt voor alle vragen over poëzie en promoot, ondersteunt, informeert, documenteert en organiseert voor diverse doelgroepen. Opgericht in 1980 is Poëziecentrum sinds 2003 gevestigd in het historische pand Het Toreken op de Gentse Vrijdagmarkt.

VAREN

VAREN is het meest gelezen watersportmagazine van België. Er worden 10 edities per jaar uitgegeven, met een oplage van 25.000 exemplaren. VAREN brengt al meer dan 40 jaar alles over watersport.

PROMOTIE EN VERKOOP


Brandt

Uitgeverij Brandt is een nieuwe, bewust kleine, onafhankelijke uitgeverij van literaire fictie en non-fictie. Oprichter Paul Brandt werkte eerder als redacteur voor de uitgeverijen Schuyt & Co, Thomas Rap en tot 2014 als hoofdredacteur van Nijgh & Van Ditmar. Bij Brandt worden alle auteurs en boekprojecten gelijkwaardig en met trots gepresenteerd. Ze zijn ook van jou.

Brooklyn

Voor Uitgeverij Brooklyn staan kwaliteit en leesplezier altijd voorop. Brooklyn geeft fictie en non-fictie uit, zowel oorspronkelijk Nederlandstalige boeken als vertalingen. Daarnaast richt de uitgeverij zich op het heruitgeven van boeken, juweeltjes die om onbegrijpelijke redenen al lange tijd, vaak al generaties lang, niet in het Nederlands leverbaar zijn.

De Harmonie

De Harmonie is een onafhankelijke uitgeverij, opgericht in 1972, gespecialiseerd in proza, poëzie en strips. Jaarlijks verschijnen er 35 à 40 nieuwe titels.

Letterwerk

Letterwerk is een uitgeverij en ontwerpstudio in Borgerhout, België. We maken publicaties over filosofie, muziek, kunst, geschiedenis en theater. Een ‘publicatie’ kan een boek worden, of een website, of allebei. Print & web gaan hand in hand.

Marmer

Uitgeverij Marmer geeft boeken uit in de genres fictie: literatuur, poëzie, thriller, (auto)biografie, romantiek, jeugd- en prentenboeken, en non-fictie: kookboeken, psychologie, cadeauboeken en waargebeurde verhalen. De uitgeverij werkt met een klein en hecht team van twee uitgevers (Marc en Karin, de laatste meer op de achtergrond), een accountmanager voor de boekwinkels (Hans), een medewerker voor publiciteit, (online) marketing en verkoop binnendienst (Sara) en Jaco, de eigen corrector van de uitgeverij. Daarnaast werkt Marmer ook met een vaste pool van zeer gekwalificeerde en ervaren redacteuren, correctoren, vormgevers en vertalers.

Maven

Maven Publishing is een uitgeverij gespecialiseerd in het toegankelijk maken van wetenschappelijke kennis over menselijk gedrag. Maven Publishing geeft boeken, e-boeken en luisterboeken uit en organiseert Club Maven.

Orlando

De Nederlandse uitgeverij Orlando werd bijna 10 jaar geleden opgestart als een imprint van AW Bruna Publishers voor upmarket vertalingen en literaire fictie. De oprichtster, Jacqueline Smit, kocht het imprint en in 2017 werd Orlando een zelfstandige uitgeverij. In 2018 werd Ingrid Meurs co-eigenaar en co-uitgever. Jacqueline en Ingrid hebben beide meer dan 25 jaar ervaring binnen het werkveld en geven nu samen fictie- en non-fictietitels uit. Er verschijnen ongeveer 20 titels per jaar. Orlando wil de beste verhalen van over de hele wereld naar Nederlandstalige lezers brengen, waardoor het assortiment voor 80% uit vertalingen bestaat.

Paulien Cornelisse

Paulien Cornelisse schrijft en maakt theater. Ze ontving reeds heel wat prijzen voor haar cabaret- en theatervoorstellingen en voor haar boeken, die variëren van boeken over taal tot fictie en zelfs een eigen kinderboek samen met Emanuel Wiemans. Paulien is een echte duizendpoot en werkt ook nog mee aan podcasts. In 2018 werkte ze bovendien samen met Jelle Brandt Corstius en productiebedrijf De Familie voor de VPRO de serie Tokidoki, over Japan.

Plint

Plint brengt gedichten en beeldende kunst samen op allerlei uitgaven die een dag net iets leuker maken. We streven er steeds naar gedichten en kunstwerken te combineren waar mensen enthousiast van worden.  Zodat ze de poster ophangen en de kaart versturen naar iemand anders. Heeft de postbode ook een leuke dag. Want dat is eigenlijk precies wat we willen bij Plint. Dat er ruimte en rust is voor af en toe een gedicht. Dat je af en toe even niets moet en kunt kijken. Je ogen laat rusten op een poster. Natuurlijk hopen we ook dat er iets van blijft hangen. 

Van Oorschot

Van Oorschot is de oudste overlevende Nederlandse zelfstandige uitgeverij. Sinds de oprichting ervan in 1945, door de legendarische uitgever G.A. van Oorschot, gaf deze uitgeverij heel wat boeken uit van gerespecteerde Nederlandse literaire auteurs zoals A. Alberts, W.F. Hermans, Rutger Kopland, Gerard Reve, M. Vasalis and J.J. Voskuil.

Uitgeverij Vrijdag

Uitgeverij Vrijdag, een onafhankelijke literaire uitgeverij gevestigd in Antwerpen sinds juni 2008, wil zo veel mogelijk lezers bereiken met authentieke meningen en verhalen van schrijvers die schoonheid, ontspanning, verwondering en antwoord bieden in & aan een bewegende wereld. Veel aandacht gaat naar de professionele begeleiding in elk stadium van het boek: redactie, productie, verspreiding, promotie. Daarbij worden schrijver én lezer centraal gesteld.